UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 150 за добу: в Києві новий рекорд по коронавірусу

Це найбільший показник з початку пандемії.

За останні 24 години у Києві зафіксували 147 нових випадків інфікування коронавірусом. Про це повідомив мер Віталій Кличко.

Таким чином, загальне число інфікованих у столиці зросло до 6 497 випадків. З них 126 осіб померли, а 2 160 – подолали недугу.

"Новини сьогодні, на жаль, неприємні. Кількість мешканців столиці, у яких за минулу добу підтвердили коронавірус, збільшилась на 147 хворих. Це найбільше за весь період пандемії. Одна людина померла", — розповів мер.

Зазначається, що серед нових хворих 66 жінок віком від 18 до 71 року та 5 дівчаток від 1 до 16 років, а також 73 чоловіки віком від 18 до 85 років і 3 хлопчиків – від 2 до 6 років. Також серед хворих 6 медиків. 29 пацієнтів госпіталізували.

Читайте також: Софія Київська відкрилася для відвідувачів

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підтвердив інформацію ЗМІ про готовність його відомства продовжити карантин мінімум на місяць. За його словами, зараз МОЗ готує проект відповідної постанови.

Нагадаємо, в Україні діє адаптивний карантин. Його особливістю є те, що обмеження посилюють і пом'якшують в окремих регіонах, в залежності від епідемічної ситуації в них. При цьому регіони зі стабільною коронавірусною  ситуацією під посилення/ослаблення не потрапляють.

Щоб обмеження пом'якшили, область повинна відповідати ряду вимог по заповненості лікарень, кількості нових випадків на 100 тисяч населення і т.д.