UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 12 років в'язниці отримав коригувальник ворожих ракет по Миколаєву – СБУ

Зрадника визнали винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Суд відправив за ґрати на 11,5 років агента ФСБ, який коригував удари по Миколаєву ракетами «Калібр», повідомили у Службі безпеки України. Ворожим інформатором виявився місцевий мешканець, якого до «роботи» російська спецслужба залучила через представника «МДБ «ДНР».

Зрадник не лише наводив ракети на своє ж місто, а й збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Миколаївської області. Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи ППО ЗСУ.

«Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на початку серпня минулого року у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині… У поле зору ворога він потрапив на одному із прокремлівських Telegram-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України», – зазначили в СБУ.

Під час обшуку у зрадника виявили мобільний телефон, за допомогою якого той комунікував з окупантами.

Суд визнав зрадника винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

Читайте також: РНБО: До жовтня росіяни будуть намагатися дестабілізувати ситуацію в Україні, СБУ щодня знаходить агентів

Раніше суд відправив на 12 років за ґрати 21-річного мешканця Ізюма на Харківщині, який під час окупації міста працював на ворога. Зокрема, зрадник прийняв пропозицію росіян та став «поліцейським патрульно-постової служби» у псевдоправоохоронному органі — так званій «Народній міліції м. Ізюм».