UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже тисячу порушень карантину зафіксували в Україні за добу, поліція відкрила дев'ять кримінальних справ

Найбільше порушень у Львівській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

За порушення "карантину вихідного дня" в Україні поліцейські відкрили 9 кримінальних справ і склали 990 адміністративних протоколів за добу. Найбільше порушень у Львівській та Дніпропетровській областях, повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Всього зафіксували 1029 повідомлень, пов'язаних з порушенням карантинних заходів. За добу в поліції склали 990 адміністративних протоколів, а також відкрито дев'ять кримінальних справ за фактом порушення карантину. З них 390 у Львівській області, 209 - в Дніпропетровській, 128 - в Черкаській, 121 - в Києві, 84 - у Київській області і 74 - в Тернопільській.

Поліцейські перевірили понад 17 тисяч суб'єктів господарювання, і зупинили діяльність 1 355 закладів, яким заборонено працювати у вихідні дні. З них 891- це заклади торгового і побутового обслуговування, 416 - заклади громадського харчування, 21 - дискотеки і нічні клуби, 18 - спортивні зали, фітнес-центри і басейни, 6 - ТРЦ, 3 - заклади з розміщення осіб (крім готелів).

Нагадаємо, що десять міст України відмовилися від "карантину вихідного дня", ще один готує позов до суду. Так, від локдауна на вихідних відмовилися в Тернополі, Дніпрі, Черкасах, Краматорську, Рівне, Одесі, Слов'янську, Івано-Франківську та Житомирі. У Львові щоб не вводити локдаун, суботу та неділю зробили робочими. А Луцька міська рада готує позов до Київського окружного адмінсуду, щоб скасувати карантин "вихідного дня".

Читайте також: У Києві поліція закрила клуб "5 елемент" і два ресторани

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні діє "карантин вихідного дня". Згідно з постановою Кабміну, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада по 30 листопада 2020 року забороняється робота підприємств громадського харчування (крім послуги на винос), робота торгово-розважальних центрів, розважальних закладів, діяльність суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення (є винятки), діяльність установ культури і проведення культурних масових заходів, крім кіно- і відеозйомок, за умови обмеження доступу до місця зйомки. Також повинні бути закритими спортивні зали, фітнес-центри, басейни.

Магазинам та іншим компаніям рекомендовано визначити 2 години (з 10:00 до 12:00 або в інший час дня) для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

При цьому глава уряду Денис Шмигаль заявив про те, що згідно з рішенням уряду по "карантину вихідного дня" всі установи, визначені Кабміном, у вихідні повинні бути закритими або не брати відвідувачів. Він також зазначив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об'єктів, внесених до переліку постанови.