UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майору, який збив трьох курсанток, обрали запобіжний захід

Ймовірному винуватцю ДТП загрожує термін позбавлення волі від трьох до восьми років.

Шевченківський районний суд Києва відправив під варту майора медичної служби, підозрюваного в скоєнні ДТП, в результаті якої постраждали курсантки військової медичної академії. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"26 серпня 2020 року майору медичної служби, підозрюваному в скоєнні ДТП, в результаті якої постраждали курсантки військової медичної академії, Шевченківським районним судом м.Києва обрано запобіжний захід", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що винуватець ДТП затриманий безпосередньо після наїзду на підставі ст. 208 КПК України. На місці події працювала група військових прокурорів Київського гарнізону та слідчо-оперативна група ГУНП в Києві.

"Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України і застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого", - додається в повідомленні.

Читайте також: ДТП з п'яним майором у Києві: двом дівчатам ампутували по одній нозі

Як повідомлялося, у вівторок, 25 серпня, начальник курсу факультету підготовки військових лікарів майор Володимир Холодний за кермом автомобіля Toyota Prius збив трьох курсанток, які прийшли отримувати військову форму. Внаслідок наїзду двом дівчатам ампутували по одній кінцівці. Всі дівчата перебувають в стабільному середньої тяжкості стані.