UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майкл Маккол: Історія з затягуванням ухвалення бюджету для допомоги Україні — нагадування американцям, що про них не забувають

Та він запевнив, що Штати можуть захистити і свій кордон, і нашу країну. 

Розгляд допомоги для України разом з розв'язанням проблем, які стосуються кордону США, це сигнал американцям, що про них також не забувають, зокрема про внутрішні проблеми країни, вважає голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол. Громадяни США також хочуть, аби їх кордон був захищений, тому те, що відбувається зараз, політик назвав "своєрідним компромісом".

В коментарі "Голосу Америки" він констатував, що Штати підтримують і Україну у боротьбі з російською агресією, і союзників по НАТО. 

"Якщо ми зможемо отримати потужний пакет для безпеки нашого кордону, це допоможе надіслати сигнал нашим людям тут, що ми можемо робити й те, й інше. Тут немає вибору "або – або", ми можемо не лише захистити свій кордон, а й захистити Україну", — сказав Маккол.

Читайте також: Провал переговорів у Конгресі щодо кордону загрожує допомозі США для України — ЗМІ

Нагадаємо, 15 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про фінансування для запобігання зупинки роботи уряду. Втім, у ньому відсутня додаткова допомога Україні та Ізраїлю. Тому перше голосування за надання грошей для підтримки нашої держави американські законодавці запланували на завтра, 6 грудня

Як працюють "американські інвестиції" пояснює Іван Верстюк у статті на ZN.UA "Ціна американської допомоги для України: що дорожче, то дешевше".