UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львів не буде лікувати COVID-19 фуфломіціном "Протефлазід", це фейк – Садовий

Садовий також пригрозив судовими позовами за поширення фейків, пов'язаних з дозволом на одержання "Протефлазіду" львівськими лікарнями.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про те, що львівські лікарні повернуть виробнику препарат "Протефлазід" і не будуть використовувати його для лікування COVID-19. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Керівництво компанії"Екофарм", яка виробляє "Протефлазід" дійсно запропонувало нам надати безкоштовно в якості гуманітарної допомоги невелику партію свого препарату, який, за їхніми словами, має імуностимулюючий ефект. Натомість попросили написати звернення від головного лікаря на їхню адресу з відповідним проханням. Ні про який зв'язок з підготовкою лікарень міста до дій в умовах епідемії COVID-19, як про це йдеться в замовних матеріалах, не йшлося", - пояснив міський голова.

Садовий також пригрозив судовими позовами за поширення фейків, пов'язаних з дозволом на отримання "Протефлазіду" львівськими лікарнями.

"Обережно, фейк! В Інтернеті поширюється замовна стаття, яка повинна спонукати пацієнтів купувати медичний препарат "Протефлазід" для зміцнення імунної системи людини в умовах пандемії COVID-19. У статті згадується моє ім'я, а також використані нібито висловлювання працівників Львівської лікарні швидкої медичноїдопомоги, згоди на які вони не давали. Тому офіційно повідомляю, що вважаю такі дії замовників рекламних матеріалів, в яких згадується моє ім'я і прізвище керівництва ЛШМД, глибоко недобросовісними. Звертаюся до ЗМІ, які їх опублікували, з вимогою усунути ці статті, в іншому випадку це стане підставою для судових позовів".

Раніше про те, що лікарні Львова використовуватимуть "Протефлазід" для лікування коронавірусної хвороби, написала блогер Олена Монова: "Не стібеться над цією "панацею" тільки ледачий, адже як можна не глумитися з псевдоліків? І щотільки не намагалися лікувати цим будяками, починаючи від герпесу і закінчуючи ВІЛ ... А тут раптом дуже до речі підвернувся коронавірус, так чому б і не відродити інтерес до такого могутнього препарату від всіх хвороб".

Виробники "Протефлазіду" просувають свій препарат як засіб для боротьби з коронавірусом, публікуючи численні замовні матеріали, про що неодноразово повідомлялося в медіа. Водночас відзначається, що за 20 років продаж препарату він не отримав ніякого наукового підтвердження своєї ефективності.