UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко погрожує країнам-сусідам бомбардувальниками Росії

Їх розміщення на кордоні пояснюють намаганням контролювати ситуацію. 

Учора на тлі посилення міграційної кризи в регіоні Міноборони Білорусі заявило про посилення свого кордону шляхом залучення російських бомбардувальників. Білоруський диктатор Алєксандр Лукашенко заявив, що вони здатні нести ядерну зброю, повідомляє "Белта"

"Як я вчора помітив, вони (Росія, - ред.) направили сюди стратегічні бомбардувальники в супроводі наших винищувачів. Ми повинні постійно моніторити ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю. Але у нас немає іншого виходу. Ми повинні бачити, що вони там роблять за межами", - заявив Лукашенко.

Диктатор зазначив, що мета цих бомбардувальників - контроль кордону Білорусі з Україною, Польщею та країнами Балтії.

Читайте також: Ескалація на кордоні з Білоруссю можлива в будь-який момент: в МВС назвали причину

8 листопада білоруські журналісти опублікували відео того, як численний натовп мігрантів прямує до польського кордону. Журналісти наголосили, що людей супроводжували озброєні люди з собаками, тобто їхнє пересування було організованим.

Після цього міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про стан бойової готовності на кордоні з Білоруссю. Заступник міністра закордонних справ Петро Вавжик звинуватив владу в Мінську в тому, що вона домагається ескалації конфлікту, яка призведе як мінімум до загибелі однієї із сторін.

Про те, як Польща протистоїть «міграційній війні», розв'язаній диктатором Білорусі, читайте у статті Олександра Шевченка «Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість».