UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луганські прикордонники продовжують тримати оборону, терористи прикриваються "живим щитом"

Штаб АТО закликає місцевих жителів, які живуть у місці дислокації управління Луганського прикордонного загону ДПС України, не виходити з будинків. І тим більше не перебувати поруч із позиціями терористів.

Луганські прикордонники продовжують тримати оборону під гімн України.

Як повідомили у Держприкордонслужбі України, "станом на 11.00 близько 500 терористів вже 7 годин продовжують штурмувати управління Луганського прикордонного загону. Під час штурму бойовики використовують не тільки міномети, гранатомети, кулемети і автомати, але й улюблену "російську" тактику - здійснюють обстріл прикордонного загону з житлових квартир, дахів будинків, при цьому використовують жителів як живий щит".

Також у відомстві підкреслили, що "російські журналісти, змагаючись у цинізмі і відвертій брехні, поширюють інформацію, що у загоні знаходяться бойовики "Правового сектора", націоналісти, які на пропозицію перейти до лав ЛНР відповіли вогнем у "мирних жителів", не випустивши при цьому солдатів строкової служби (забувши, що строкової служби у Держприкордонслужбі немає вже з 2008 року)".

Прикордонники героїчно тримають оборону під Гімн України, який вже 4 години лунає з гучномовців. За уточненою інформацією, поранено 7 охоронців кордону. З боку терористів попередньо 8 поранених і 5 убитих, поінформували у Держприкордонслужбі.

У свою чергу, за оперативними даними групи "Інформаційний Опір", сьогоднішня атака терористів на Луганський прикордонний загін є ретельно спланованою акцією, мета якої - дезорганізувати дії українських прикордонників з охорони держкордону з РФ в Луганській області.

Як повідомив у своєму Facebook Дмитро Тимчук, зокрема, втративши управління прикордонного загону, відділи прикордонної служби на кордоні у регіоні залишаться без координуючого та керуючого органу, через що різко знизиться ефективність охорони державного кордону.

Одночасно штаб АТО закликає місцевих жителів, які живуть у місці дислокації управління Луганського прикордонного загону ДПС України, не виходити з будинків. І тим більше не перебувати поруч із позиціями терористів. !zn

Читайте також:

Російське ТБ показало напад терористів на луганських прикордонників як "атаку Нацгвардії"

На Луганщині понад 400 бойовиків напали на прикордонників

Голова Держприкордонслужби Литвин поскаржився на російських прикордонників