UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луганські міліціонери звинуватили владу у зраді

Замість допомоги Турчинов вирішив оновити склад силових структур в Донецькій і Луганській областях.

Луганські міліціонери скаржаться на відсутність підтримки з боку Києва. Про це заявила прес-секретар обласного управління МВС в Луганській області Тетяна Погукай.

"Ми все ще тут. Ми не здалися. Але Київ зрадив нас", - сказала вона.

Погукай підкреслила, що луганська міліція з честю захищала будівлю управління і все ще контролює приміщення, пише The Guardian.

"При цьому Погукай висловила обурення заявою Турчинова, в якій він назвав правоохоронців сходу країни зрадниками", - пише газета.

"Спочатку нас зрадив Янукович. Тепер - Турчинов. Це на його совісті", - сказала Погукай.

За її словами, під час штурму з боку сепаратистів міліціонерам зателефонував заступник глави МВС. Він запропонував підтримку. Однак, як зазначила Погукай, більше ніхто з Києва не наважився зателефонувати їм.

Відповідаючи на питання, чи дійсно ситуація для міліції безнадійна, Погукай сказала: "Ми не здамося. Ми будемо битися до останнього подиху", - зазначила вона.

ТАКОЖ: Турчинов визнав, що частина силовиків на Донбасі співпрацюють з терористами

Як відомо, сепаратисти, зібравшись біля будівлі ГУМВС у Луганській області, вимагали від начальника управління міліції в Луганській області Гуславського залишити посаду. Рапорт головного міліціонера області відправлено в Київ факсом.

Раніше в. о. президента Турчинов зробив заяву, в якій вимагав звільнити керівників міліції Луганської та Донецької областей. !zn

Читайте також:

Турчинов має намір кардинально оновити міліції в Луганській і Донецькій областях

Над будівлею Луганської ОДА підняли російський прапор