UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луганська область на Великдень відкриє кордон з РФ - Москаль

Мова йде про села, суміжні з РФ.

На Великодні свята лінію кордону з Російською Федерацією у Луганській області можна буде перетнути за спрощеною процедурою, заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"Я попросив, щоб на Великдень та поминальні дні прикордонники відкрили кордон там, де є суміжні села з Російською Федерацією. І там, і тут живуть українці. Хто хотів туди поїхати – вже поїхав, хто хотів втекти – давно вже втік. Люди будуть мати можливість пересуватися за спрощеною процедурою перевірки документів та без огляду, щоб була можливість спокійно пом'янути своїх родичів", – цитує його прес-служба адміністрації.

Мова йде про контрольно-пропускні пункти у Станично-Луганському, Міловському, Троїцькому, Новопсковському та Біловодському районах Луганської області.

Україна з 16 березня вийшла в односторонньому порядку з українсько-російського договору про малий прикордонний рух. Таким чином, з 16 березня перетинати кордон України і Росії як для громадян Росії, так і для громадян України, можна тільки через міжнародні пункти пропуску, підконтрольні центральній владі України.

18 лютого Кабінет міністрів України розпорядився закрити більше двадцяти пунктів пропуску на українсько-російському кордоні.