UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко констатував відсутність прогресу у розслідуванні вбивств Шеремета та Окуєвої

Слідство не має серйозного просування по жодній із версій, які зараз опрацьовуються.

У слідства наразі немає серйозного просування в розслідуванні низки резонансних вбивств, зокрема вбивства журналіста Павла Шеремета та учасника АТО, добровольця Аміни Окуєвої, а також вбивства працівників СБУ. Про це в ефірі телеканалу "1+1" під час ток-шоу "Право на владу" повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"На жаль, слідство не має серйозного просування по жодній із версій, які зараз ретельно опрацьовуються. Вбивство Аміни Окуєвої, вбивство інших працівників СБУ. Вони все ще залишаються без результатів досудового слідства", – зазначив генпрокурор.

У той же час, за словами Луценка, є прогрес у розслідуванні вбивства журналіста Олеся Бузини – обвинувачені вже перебувають у суді. Крім того, завершене слідство у справах про замах на народного депутата Антона Геращенка та вбивства полковника СБУ Олександра Хараберюша. Також триває досудове розслідування замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука та декількох замовних вбивств, здійснених уже не в Києві.

Фрагмент виступу Луценка дивіться з 11:50.

Нагадаємо, Аміну Окуєву вбили 30 жовтня 2017 року поблизу селища Глеваха Київської області. Двоє невідомих розстріляли автомобіль, в якому знаходилася Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.