UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ляшко про рівень захворюваності на COVID-19: «Кількість госпіталізацій встановила історичний максимум»

За словами міністра, крива захворюваності стрімко зростає.

Під час нинішньої хвилі зростання рівня захворюваності на коронавірус кожні 2-3 тижні кількість нових випадків збільшується вдвічі, заявив голова МОЗ Віктор Ляшко. За його словами, число госпіталізації пацієнтів з COVID-19 встановило історичний максимум.

«На жаль і Україна, хоч і останньою, але зайшла в цю чергову осінньо-зимову європейську хвилю зростання рівня захворюваності на COVID-19. Цього разу крива захворюваності стрімко зростає. Кожні 2-3 тижні кількість випадків коронавірусу подвоюється. Кількість дзвінків на 103 вже встановила історичний рекорд і він не буде останнім. Так само як встановили історичний максимум кількість виїздів бригад «швидкої» та кількість госпіталізацій», – заявив Ляшко.

Він додав, що через коронавірус померли 62 тисячі українців. За словами Ляшка, це населення таких міст, як Бориспіль, Первомайськ, Коломия.

Читайте також: Україна витратить 50 млн євро ЄІБ на вакцинацію населення проти коронавірусу

МОЗ прогнозував в Україні пік поширення коронавірусу в середині листопада, але він може наступити раніше, повідомив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Повідомлялося, що до червоної зони ризикують потрапити сім областей, якщо не посилять карантинні обмеження – Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька.

Крім того, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні в середу прийняла рішення віднести Сумську область до «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 з суботи, 23 жовтня. Також на днях до червоної зони має потрапити Київ.