UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лорткіпанідзе наказав прибрати блокпости з автоматниками на в'їздах в Одесу

На думку нового керівника Одеського обласного управління МВС, це допоможе повернути довіру громадян до міліції.

Начальник міліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе наказав зняти блокпости на в'їздах у місто, а від правоохоронців, задіяних в охороні блокпостів, здати автомати.

Лорткіпанідзе відзначив високий рівень корупції в одеській міліції, а також недовіру до правоохоронних органів з боку громадян. На думку нового начальника обласної міліції, рішення прибрати блокпости з автоматниками на в'їзді в місто допоможе знизити тривогу громадян.

"На посаді начальника одеського Главку я перебуваю всього три дні і бачу, що тут багато чого треба змінити і зробити. В даний момент має місце тотальна корупція, а співробітники міліції, які патрулюють вулиці із зброєю, і блокпости на в'їздах в місто викликають тривогу у громадян. Люди не повинні боятися міліції, вони повинні довіряти міліції і поважати закон, тому одна з перших моїх вимог - зняти блокпости і здати автомати в збройову кімнату", - заявив він, повідомляє прес-служба обласної міліції.

Читайте також: На Одеській митниці щорічно крадуть не менше $ 1 млрд– Саакашвілі

Особовий склад одеської міліції сприйняв його призначення позитивно, вважає Лорткіпанідзе. У той же час він підкреслив, що буде призначати на посади в міліції українців. "Я з собою не взяв жодного грузина, всі призначення будуть проводитися серед діючих співробітників української міліції", - сказав він. Також Лорткіпанідзе заявив, що вважає себе патріотом України.

Новий керівник міліції в Одеській області пообіцяв зробити все, щоб повернути довіру людей до міліції і закликав громадян "нікому не давати грошей".

Він також закликав співробітників міліції не брати хабарів. "Також звертаюся до своїх підлеглих: я розумію, що вам важко, зарплата низька, але це не виправдання для отримання хабара. Якщо хочете багато грошей - ідіть у бізнес, якщо бажаєте служити - служіть чесно, а не підривайте авторитет працівників міліції", - сказав він.

Як повідомлялося, 16 червня Гіоргі Лорткіпанідзе був призначений на посаду начальника Головного управління МВС України в Одеській області. Під час президентства Міхеїла Саакашвілі Гіоргі Лорткіпанідзе обіймав посаду заступника голови МВС Грузії. Заступник Міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе, яка раніше вже прцювала разом з Гіоргі Лорткіпанідзе в правоохоронних органах Грузії, охарактеризувала його як високопрофесійного, кваліфікованого фахівця і принципового керівника.

Раніше повідомлялося, що президент України надав Гіоргі Лорткіпанідзе українське громадянство.