UA / RU
Підтримати ZN.ua

Локдаун у Львові продовжили до 12 квітня: закривають дитячі садки, обмежують транспорт

Влада міста вводить нові обмеження.

У Львові жорсткий карантин продовжили до 12 квітня. Згідно з новими розпорядженнями, транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень, а в дитячих садах будуть працювати тільки чергові групи для дітей, чиї батьки працюють.

Про це на брифінгу заявив міський голова Львова Андрій Садовий за результатами засідання комісії з ТЕБ та НС, пише "Своє місто" на сторінці в Facebook.

"Станом на сьогодні у львівських лікарнях перебуває майже тисяча хворих. Якщо така динаміка буде продовжуватися, то треба буде відкривати нові й нові ліжка в лікарнях. Ми до 12 квітня продовжуємо в місті карантин. В першу чергу, громадський транспорт переходить в режим спецперевезень, на цей час всі пільгові перевезення скасовуємо", - заявив Садовий.

Він також зазначив, що всі дитячі сади переходять в режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють, а школи продовжують навчання в дистанційному режимі.

Продовжує діяти заборона на проведення будь-яких масових заходів.

Установи харчування і магазини непродовольчих товарів продовжать працювати тільки на винос. Що стосується ринків, то відтепер вони повинні бути повністю закриті.

Читайте також: Підтримка підприємців в локдаун привела до істотних втрат Пенсійного фонду - Лазебная

"Краще потерпіти тих 10 днів, щоб перед Великоднем відкритися і нормально працювати", - додав Садовий.

За окремими уявленнями поліції за порушення карантину комісія з надзвичайних ситуацій призупиняє роботу наступних закладів: "Епіцентр", вул. Б.Хмельницького, 188; "Єва", вул. Чорновола, 1; "МакДональдз", вул. Шевченко, 7; "Братіска", вул. Січ. Стрільців, 3; "Гребуче ябко", вул. Староєврейська, 20; "Йокі", вул. Гнатюка, 12а; "Малевич", вул. Чорновола, 2.

Підприємці зобов'язані перевести своїх працівників на дистанційний режим роботи.

У Львівській області заповненість ліжко-місць з киснем становить 81%, але у Львові є лікарні, в яких відмітка досягла 100%, розповів директор Департаменту здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

"Станом на ранок у нас в стаціонарах 3 177 пацієнтів, з них 243 знаходяться в реанімації, близько 60-ти - на апаратах ШВЛ. Надійшло за добу по області 309 осіб. Заповненість ліжкової мережі становить 81%. В обласній інфекційній лікарні - 225 хворих (розраховано 200 місць - ред.), 211 - в центрі легеневого здоров'я, в лікарні "швидкої" - 484, і 374 пацієнти на лікуванні в госпіталі у Винниках", - повідомив Чемерис.

Серед районних медзакладів, за словами чиновника, найбільше завантажені Новояворівська, Стрийська та Стебницька лікарні.

Станом на 30 березня у Львівській області зареєстровано 102 837 підтверджених випадків захворювання COVID-19, за останню добу - 961, з них у Львові - 502. Всього одужали по Львівській області - 78 775 осіб, летальних випадків - 2 610.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України з 29 березня розширило "червону" зону карантину до 11 регіонів, додавши до переліку Чернігівську область. Раніше цей регіон тривалий час вже був "червоним". Про це свідчать дані на сайті відомства.