UA / RU
Підтримати ZN.ua

"ЛНР" звинуватила Захід у "спробах втягнути Росію" у конфлікт

Родіон Мірошник поскаржився, що представникам псевдореспублік не дозволяють брати участь у засіданнях РБ ООН.

Представник угруповання "ЛНР" в політичній підгрупі в Мінську Родіон Мірошник заявив про те, що західні країни ігнорують псевдореспубліки для того, щоб "втягнути Росію" у конфлікт в Донбасі. Про це він сказав у середу, 31 жовтня, в інтерв'ю російському інформагентству "РИА Новости".

Мірошник стверджує, що Мінські угоди визначають сторонами конфлікту не Україну і Росію, а Київ та Донбас. "Але представникам Заходу потрібно втягнути в конфлікт Росію і тим самим звинуватити у всіх смертних гріхах", - заявив представник контрольованого РФ угруповання.

Він також поскаржився, що представникам псевдореспублік не дозволяють брати участь у засіданнях Ради безпеки ООН і не надають можливості озвучити свою точку зору. За його словами, без такого діалогу "немає і врегулювання конфлікту".

Нагадаємо, що Велика Британія, Франція, Нідерланди, Польща, Швеція, Італія, Бельгія і Німеччина у ході засідання Радбезу ООН закликали владу РФ відмовитися від проведення незаконних "виборів" на окупованих територіях. У заяві наголошується, що будь-які спроби провести ці "вибори" порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше стало відомо, що "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки 7 вересня призначили так званого "голову народної ради ДНР" Дениса Пушиліна. Цього ж дня "народна рада ЛНР" також призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.