UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Люди мають звикати": у ТЦК прокоментували перевірки документів на концертах

Зокрема людей закликали дотримуватися правил військового обліку.

Українців закликають звикати до заходів оповіщення у громадських місцях, які проводяться представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомила офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського ТЦК та СП Лариса Козак, слова якої цитує NV.

Читайте також: У Дніпрі бізнесмен ображав працівників ТЦК: військові відреагували

Вона зазначила, що перевірка військово-облікових документів у публічних місцях та заходи оповіщення за участю ТЦК та правоохоронних органів стали звичайною практикою у зв'язку з мобілізацією та необхідністю поповнення резервів. Козак наголосила, що проведення таких заходів є зручним, оскільки присутність поліцейських допомагає запобігти можливим порушенням громадського порядку.

"Це нормальна практика, і суспільство повинне до неї звикати", – додала офіцерка. Вона зауважила, що ці заходи дозволяють ефективніше перевіряти документи більшої кількості військовозобов'язаних. "Перевірка на публічних заходах стимулює громадян дотримуватися правил військового обліку", ‒ підкреслила представниця ТЦК.

За словами Козак, після таких заходів зросла кількість добровільних явок військовозобов'язаних до територіальних центрів комплектування.

Читайте також: У більшості випадків суди скасовують штрафи від ТЦК: ТОП-3 причини

Нагадаємо, після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві представники ТЦК перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів, декого з яких затримували. Згодом музикант Святослав Вакарчук прокоментував цю подію, проте жодним чином не згадав про затримання його прихильників після концерту, а лише висловив подяку всім, хто прийшов.