UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ляшко каже, що заборонити продаж товарів не першої необхідності просив бізнес

За словами головного санлікаря, перед локдауном Кабмін провів багато консультацій з бізнесом

Чинний в рамках посиленого карантину заборона на продаж товарів не першої необхідності в супермаркетах є проханням бізнесу, оскільки він відповідає інтересам тих підприємців, які спеціалізуються на торгівлі такими товарами.

Про це в інтерв'ю lb.ua заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, відзначивши, що перед введенням локдауну з представниками бізнесу провели багато зустрічей.

"Я зараз скажу таку таємну річ: ці обмеження - прохання бізнесу", - відповів Ляшко на питання про заборону продажу шкарпеток і товарів не першої необхідності в супермаркетах.

Він пояснив, що є бізнес, який продає виключно посуд, одяг або іграшки.

"І вони втрачають під час карантину, тому що вони закриті, а поруч супермаркети продовжують працювати і продають посуд, одяг та іграшки. Ми ж не тому вводимо обмеження, що вірус носками передається", - додав Ляшко.

Як відомо, в Україні з 8 по 24 січня діє карантин, в зв'язку з чим не працюють ТРЦ, книжкові магазини, магазини іграшок, а в супермаркетах неможливо купити шкарпетки, каструлі і косметику. У деяких супермаркетах під заборону потрапили маски, презервативи і антисептики. Українці постять в соцмережах фото з супермаркетів, де з однієї полиці продукцію купувати можна, а на сусідній полиці - вже не можна, логіку таких заборон українці зрозуміти не змогли.

У МОЗ з 25 січня готують новий вид карантину - адаптивний.