UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва схвалила пакет довгострокової допомоги Україні у розмірі 200 млн євро

Глава Української держави подякував Литві за надану допомогу.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 10 січня, зустрівся у Вільнюсі із литовським колегою Гітанасом Науседою.

Науседа під час пресконференції заявив, що Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги для України на суму 200 мільйонів євро.  

Читайте також: Партнери очікують, що контрнаступ ЗСУ змінить характер — президент Литви

"На Раді національної оборони ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги на суму 200 мільйон євро... У січні ми знову відправимо в Україну боєприпаси, генератори, системи детонації. В лютому — бронетранспортери М577. Будемо тренувати українських солдатів  й зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості", - наголосив глава литовської держави.

Зеленський подякував президенту та литовському народу за оборонну підтримку України.

"Дякую за нову оборонну підтримку, щодо якої зараз домовилися, – не просто за допомогу, а за спільне виробництво, зокрема, засобів боротьби з дронами, того, що надзвичайно потрібне на фронті. А також щодо інших напрямів в оборонному виробництві: відповідні документи сьогодні укладені", - наголосив глава Української держави.

Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у столиці Литви Вільнюсі та планує відвідати Естонію та Латвію.