UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва надасть Україні КШМ М577 та бронемашини М113

Крім того, литовські військові інструктори допоможуть з навчанням українських колег у Великій Британії.

Найближчим часом Литва передасть Україні бронемашини М113 та командно-штабні машини М577, яких гостро потребують ЗСУ. Про це повідомив міністр оборони балтійської країни Арвідас Анушаускас у Facebook

«Найближчим часом Литва надасть Україні додаткову військову підтримку – потрібні ЗСУ бронетранспортери М113 та КШМ М577, а також боєприпаси та іншу необхідну підтримку для навчань резервістів», – написав литовський міністр.

Він зазначив, що бронетехніка даних зразків вже стала важливою складовою технічного забезпечення української армії і важливий внесок у це зробила Литва. 

Крім бронемашин Анушаускас пообіцяв організувати для військових ЗСУ необхідні навчання у користуванні новими зразками зброї. 

«Литва також пропонує організувати широкий спектр військових навчань для Збройних Сил України. Литовські військові оцінюють можливість відправки до Сполученого Королівства десяти інструкторів, які протягом наступних трьох місяців допоможуть у проведенні базових 3-тижневих військових навчань для 10 тисяч українських воїнів», – додав міністр оборони Литви.

Читайте також: США та союзники планують передати Україні понад 20 систем HIMARS – ЗМІ

Раніше повідомлялося, що моніторинг зброї, яка поставляється в Україну, посилюється.

Підсумки війни під час її гарячої фази підбивати ще рано. Однак чому б не поглянути, як оцінюють те, що відбувається, в інших країнах, яких так чи інакше торкнулося нинішнє протистояння Добра і Зла, та які висновки там уже зробили? Читайте про це у статті Сергія Корсунського «Агресія Росії проти України: уроки нашої війни».