UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лісовий подав дисертацію для перевірки на плагіат, пообіцявши відмовитися від ученого ступеня в разі виявлення порушення

Він підкреслив, що прийшов у МОН, аби впроваджувати реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. 

Новообраний міністр освіти України Оксен Лісовий подав свою дисертацію в Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, аби перевірити її на предмет плагіату. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. 

"Свою дисертацію подав на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Не менше за інших чекаю на її результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від ученого ступеня кандидата наук. Щойно отримаю висновок - публічно все оприлюдню", - написав він. 

Лісовий наголосив, що не збирається триматися за звання. 

"Я прийшов у міністерство не для цього, а робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. Наукові ступені й відповідні доплати до них потрібні людям, які займаються наукою, а не іншими сферами діяльності", - додав він.

Читайте також: Робота без вищої освіти: хто в Україні отримує зарплату в два рази вище від середньої

Нагадаємо, 21 березня ВРУ 313 голосами "за" обрала нового міністра освіти та науки - Оксена Лісового, на той момент директора Національного центру "Мала академія наук України" та добровольця 95-ї бригади десантно-штурмових військ. Що ще відомо про нового очільника Міносвіти?