UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише 5% росіян підтримують введення на Донбас армії РФ

За останні місяці серед росіян помітно скоротилося число прихильників прямої військової агресії проти України.

Введення російських військ на територію Луганської та Донецької областей підтримують 5% громадян Росії. Про це свідчать дані опитування, проведеного російським фондом Громадська думка (ФГД).

Згідно з даними опитування, більшість (57%) громадян вважає, що Росія має допомагати самопроголошеним Донецькій та Луганській народним республікам. Росіяни пропонують підтримати гуманітарною допомогою (26%), поставками зброї (9%), а також "будь-якими мирними засобами, без застосування військової сили" (8%). Ввести війська на територію, контрольовану ДНР і ЛНР, пропонують 5% опитаних, пише "Коммерсант".

Окрім того, 13% опитаних вважають, що Росія не впливає на хід подій в Україні. Більшість - 69% - упевнені, що російська сторона впливає на те, що відбувається на Донбасі, з них 7% вважають, що цей вплив "занадто сильний", 36% - що вплив Росії на події на Україні "такий, який потрібно", а чверть назвали його "недостатньо сильним".

ТАКОЖ: "Це не наша війна": Оприлюднено відео допиту полонених російських десантників

39% думають, що керівництво ДНР і ЛНР досягне своїх цілей, 26% впевнені, що воно не доб'ється свого, ще 36% вагалися з відповіддю. При цьому 23% не змогли сказати, які цілі у керівників "народних республік". 37% опитаних впевнені, що вони хочуть відокремитися від України, 8% вважають, що вони відстоюють права російськомовного населення" України. 6% думають, що ДНР і ЛНР "борються з фашизмом", і тільки 5% впевнені, що "Новоросія" хоче приєднатися до Росії.

Відзначимо, що серед росіян помітно скоротилося число прихильників прямої військової агресії проти України. Згідно з даними соцопитування, проведеного російським "Левада-центром" в травні, 28% респондентів вважали, що бойовикам в Україні потрібно надати зброю або ввести їм на допомогу війська. !zn