UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліквідація "Мотороли" вигідна керівництву РФ — СБУ

"Моторола" був свідком багатьох подій і міг вказати на конкретних співробітників російських спецслужб, які давали вказівки.

Ліквідація бойовика "ДНР" Арсенія Павлова ("Мотороли") вигідна керівництву РФ з причини того, що він знав багато інформації, заявив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук.

"У цьому випадку Павлов дійсно багато знав і міг багато чого розповісти. Це вигідно в першу чергу російському керівництву, як політичному так і спецслужбам, щоб вони не опинилися на лаві підсудних у Європейському кримінальному суді", - сказав Ткачук каналу "112 Україна".

Ткачук додав, що на окупованих територіях може проводитися "зачистка" серед бойовиків.

Він також підкреслив, що "Моторола" був живим свідком багатьох подій і міг вказати на конкретні прізвища співробітників російських спецслужб, які давали вказівки.

Читайте також: "Хочу - вбиваю, хочу - ні": бойовик "Моторола" зізнався у вбивстві 15 полонених

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня стало відомо про вбивство одного з бойовиків терористичного угруповання "ДНР", громадянина РФ Арсенія Павлова по кличці "Моторола".

Терориста підірвали в ліфті житлового будинку в Донецьку. "Моторола" знаходився в епіцентрі вибуху і отримав травми, несумісні з життям.

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко поклав відповідальність за ліквідацію бойовика Арсенія Павлова, також відомого як "Моторола", на Україну і розцінив її як порушення перемир'я.

СБУ та МВС України підтвердили ліквідацію терориста "Мотороли", висловивши припущення, що польового командира усунули російські спецслужби.