UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікарні Києва отримають від Праги 25 мільйонів гривень допомоги – Кличко

Київський міський голова розповів, що з перших днів повномасштабної війни Прага передала Києву 400 теплових гармат, 10 генераторів потужністю 6,3 кВт, а також 25 вантажних вагонів з гуманітарною допомогою - продовольством, засобами гігієни та медикаментами.

Мер Києва Віталій Клічко заявив, що українська столиця отримає від Праги 25 мільйонів гривень гуманітарної допомоги, яка піде столичним лікарням. Про це він написав у своєму Facebook.

"Нещодавно мерія чеської столиці оголосила про надання нової допомоги. Це - медичні засоби для киян: набори для вакцинації, захисні маски та костюми-комбінезони, респіратори, одноразові рукавички. Цю гуманітарну допомогу на суму понад 25 млн. грн. отримають столичні лікарні", – зазначив київський міський голова.

Він підкреслив, що з перших днів повномасштабної війни Прага передала Києву 400 теплових гармат, 10 генераторів потужністю 6,3 кВт, а також 25 вантажних вагонів з гуманітарною допомогою – продовольством, засобами гігієни та медикаментами.

Віталій Кличко привітав чеського колегу з обранням та запросив відвідати Київ.

"Я підкреслив, що київська влада зацікавлена у розвитку чесько-українських відносин на всіх рівнях. У реалізації спільних проектів та програм, як з мерією Праги, так і бізнесом, громадськими організаціями Чехії. І що столична влада і надалі працюватиме в рамках Пакту вільних міст, до якого Київ долучився під час мого візиту до Праги 26 вересня 2022 року. Запросив свого колегу відвідати Київ на День Європи, який цього року відзначатимемо 20-21 травня", – додав він.

Читайте також: Японія дає $400 млн на відбудову України

Раніше міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку Нідерландів Ліше Шрайнемахер на весняних зборах Світового банку у Вашингтоні заявляла, що через механізм відомства її країна виділяє Україні 100 мільйонів євро на підготовку до зими, а також підтримку сільського господарства.