UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери країн Європи продовжують надсилати привітання з Днем Незалежності України

Українців і президента привітали лідери Литви, Угорщини, Румунії, Болгарії, Хорватії, Кіпру та Фінляндії.

Лідери країн Європи продовжують надсилати на адресу президента Петра Порошенка привітання з Днем Незалежності України. Так, президент Литви Даля Грібаускайте у своєму привітанні зазначила, що українці продемонстрували всьому світу, що вони піклуються про свободу і готові боротися за неї, повідомляє прес-служба Порошенка.

"З такими рішучими, сильними і вільними духом громадянами Ваша країна є і буде залишатися вільною. У Литві ми добре пам'ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу та єдність. Я щиро бажаю Вам берегти це і зберігати рішучість на складному, але дуже потрібному шляху реформ. Литовський народ залишається Вашим вірним другом і помічником у справі розвитку України як успішної, незалежної, європейської і демократичної держави на континенті", - сказано в привітанні.

Грібаускайте зазначила, що для України важливо продовжувати об'єднання суспільства задля економічного відновлення, процвітання і безпеки населення.

"Всі українці повинні відчути національний успіх. Це велика відповідальність для майбутнього Вашої держави і звітність перед усіма, хто захищав свободу України, хто встановлював та розвивав її", - зазначила вона.

У свою чергу, президент Угорщини Янош Адер у своєму привітанні зазначив, що підтримує громадян України в усіх зусилля, які вони докладають в інтересах захисту територіальної цілісності та суверенітету держави.

"Ми надаємо великого значення тому, щоб вдалося якомога швидше досягти мирного врегулювання кризи на сході України, і вся Ваша країна могла почати своє просування на шляху вільного, мирного розвитку", - сказано в привітанні. За його словами, Угорщина зацікавлена в тому, щоб її сусідом була сильна і демократична Україна.

Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс побажав українцям миру і процвітання, підтвердивши постійну підтримку Румунією суверенітету і територіальної цілісності України. "Хочу ще раз висловити підтримку європейським амбіціям Вашої країни та їх реалізації через демократичні перетворення, якими зможуть рівноправно користуватися всі громадяни України, у тому числі особи, які належать до румунської національної меншини", - наголошується в його привітанні.

Українців також привітали президент Болгарії Румен Радев, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, президент Кіпру Нікос Анастасіадіс та президент Фінляндії Саулі Нііністьо.

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 27 років з дня проголошення незалежності. У Києві на Хрещатику і Майдані пройшов масштабний військовий парад на честь Дня Незалежності. За порядком цього дня по всій країні стежать більше 30 тисяч правоохоронців.