UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідера руху "антивакцинаторів" Остапа Стахіва випустили із СІЗО

За нього внесли заставу майже 1 мільйон гривень.

У Львові, у середу, 1 грудня, лідера "антивакцинаторів" Остапа Стахіва випустили із СІЗО. Напередодні за нього внесли заставу 998,8 тисяч гривнів, зазначив речник прокуратури у Львівській області Данило Антощак, інформує "Суспільне".

"Остапа Стахіва відпустили під заставу одразу після зарахування грошей на рахунок. Сьогодні противник вакцинації Стахів має прибути у Львівську обласну психіатричну лікарню для проходження експертизи", – наголосили в прокуратурі.

Заступник генерального директора львівської обласної психіатричної лікарні Андрій Маланчук зазначив: "Остапа Стахіва у нас ще немає. Але є ухвала, є слідчі дії. Він має поступити до нас у лікарню. Його відпустили додому, бо він звільнений з-під варти".

Раніше Галицький районний суд Львова ухвалив рішення відправити Остапа Стахіва на судово-психіатричну експертизу.

Читайте також: Антивакцинатор Стахів не прийшов до суду – суддя дозволив затримання

Нагадаємо, Стахіва підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади). За рішенням суду Стахіва взяли під варту на 60 діб із можливістю внесення застави на суму майже 1 млн. грн.