UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідера луганських сепаратистів Болотова випустили до Росії за хабар прикордонникам

В СБУ пообіцяли, що посадова особа у Держприкордонслужбі, яка допомогла Болотову відвідати Росію, зазнає кримінальної відповідальності.

"Народного губернатора" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР) Валерія Болотова випустили до Росії за хабар на кордоні.

Про це на прес-конференції 19 травня заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"Посадова особа, яка це здійснила за гроші, понесе відповідальність. Відповість за цю зраду, по суті. І бажано за ґратами... те, що відбувається на кордоні, ненормально", - заявив Наливайченко.

Як відомо, самопроголошений "народний губернатор" "Луганської народної республіки" Валерій Болотов 13 травня офіційно і безперешкодно перетнув кордон та виїхав до Росії. Як заявили у Держприкордонслужбі, жодних доручень щодо Болотова з боку правоохоронних органів України не було.

У свою чергу, в.о. президента Олександр Турчинов доручив Генпрокуратурі, СБУ і МВС розібратися, чому Валерій Болотов зміг спокійно покинути Україну.

Вранці у суботу, 17 травня, у пункті пропуску "Довжанський" (Луганська область) українські прикордонники затримали самопроголошеного губернатора "Луганської народної республіки", однак Болотова відбили озброєні бойовики.

Луганська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері кваліфікувала інцидент у пункті пропуску "Довжанський" як теракт і бездіяльність військової влади.

Пізно ввечері 18 травня Болотова було проголошено головою "Луганської народної республіки". !zn