UA / RU
Підтримати ZN.ua

Leclerc від Франції та SAMP/T від Італії: що відомо про озброєння

Французька армія має на озброєнні 406 танків Leclerc. В Італії систем ППО SAMP/T – лише 5 одиниць. 

Офіційний Париж опрацьовує питання щодо надання Києву французьких основних бойових танків Leclerc. Такий крок Еммануель Макрон попросив розглянути міністра оборони Себастьяна Лекорню, а сам з цього приводу сказав: «ніщо не виключено». При цьому назвав декілька умов, серед них – відсутність ескалації в Україні та відсутність послаблення обороноздатності Франції.

Якими є технічні характеристики танків:

Leclerc — французький сучасний основний бойовий танк,  1992 до 2007 року було випущено 794 одиниці, з 2010 року виробництво "Леклерка" не ведеться. Французька армія має на озброєнні 406 танків цього типу.

Застосування автомата заряджання дозволило зменшити екіпаж до трьох осіб і значно знизити масу броні, зробивши танк більш рухливим. Однак велика кількість складної електроніки призвела до меншої надійності і значної вартості танка.

Технічні характеристики танку Leclerc:

Напередодні віцепрем’єрміністр і міністр закордонних справ  Антоніо Таяні заявив про завершення процесу відправки  в Україну комплексу ППО Samp-T.

Цей зенітно-ракетний комплекс вважається одним з найбільш сучасних елементів європейської протиракетної оборони, але саме в Мілану його на озброєнні лише 5 одиниць. Тому рішення про передання його Києву прийнято спільно з Францією.

Технічні характеристики ЗРК SAMP/T

Варто зауважити, що Aster 30 також застосовується у військово-морській системі PAAMS.