UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров стурбований, що ОБСЄ "не бачить" відведення озброєнь бойовиками в Донбасі

У Москві "вірять" заявам бойовиків.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров висловив стурбованість тим, що спостерігачі ОБСЄ, на його думку, не супроводжують процес відведення важкої військової техніки сторонами конфлікту в Донбасі, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Нас трошки турбує те, що зараз, коли відведення важкої техніки, принаймні, ополченцями, вже почався, спостерігачі ОБСЄ не супроводжують цей процес своїми діями, а їм потрібно здійснювати і моніторинг, і верифікацію відведення озброєнь від лінії, яка погоджена в Мінську 12 лютого", - сказав російський міністр на зустрічі з головою сенату Франції Жераром Ларше.

Раніше в спеціальній моніторинговій місіі ОБСЄ заявили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати відведення важкої техніки сторонами конфлікту в Донбасі, оскільки не можуть отримати всю необхідну інформацію.

Українські військові спростовують повідомлення про те, що бойовики нібито почали відведення важкого озброєння і стверджують, що робити це в односторонньому порядку не мають наміру.

"Головною і єдиною умовою для початку відведення важкого озброєння є виконання першого пункту мінських угод - це припинення вогню. Однак вогонь не припинився. Під заявами про нібито початку відведення важкого озброєння бойовики здійснюють передислокацію, перегрупування своїх банд в інших напрямках", заявив у вівторок спікер АТО Андрій Лисенко.