UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавра уклала договір з ПЦУ на проведення богослужіння Епіфанія

Йдеться про одноразову оренду храму. 

Після звинувачення зі сторони УПЦ МП заповідник "Києво-Печерська Лавра" уклав договір з Православною церквою України, який підтверджує проведення завтра митрополитом Епіфанієм різдвяного богослужіння в Успенському соборі. Про це повідомляє ВВС News Україна з посиланням на в.о. генерального директора заповідника Олександра Рудника. 

"Та розмова на відео (яку поширила УПЦ МП разом з заявою, що ПЦУ не має дозволу на проведення богослужіння в Лаврі – ред.) відбувалась вчора (5 січня – ред.) у першій половині дня. На той момент не було розпорядження про богослужіння, - пояснив він. - Але у другій половині дня до мене надійшло звернення від ПЦУ про проведення богослужіння і про отримання дозволу від Міністерства культури. Я надав дозвіл і уклав угоду на проведення богослужіння 7 січня. Всі документи зараз є, в УПЦ МП оприлюднили ввечері застарілу інформацію".

Рудник наголосив, що йдеться про разову оренду храму. Богослужіння буде проводитися 7 січня з 8:00 до 12 години дня. За дотриманням правопорядку будуть стежити правоохоронці. 

Тим часом видання УП опублікувало фото того самого договору між Лаврою та ПЦУ. 

Українська Правда

Читайте також: ПЦУ претендує на користування храмами Верхньої частини Лаври — Епіфаній

Нагадаємо, 5 січня міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що Комісія Мінкульту завершила  роботу із прийняття-передання Успенського собору та Трапезної церкви від Української православної церкви московського патріархату на території заповідника Києво-Печерська Лавра до держави. Він додав, що митрополит Павло (Лебідь), який мав підписати Акт, не з'явився на останнє засідання комісії, однак це не стало перешкодою для повернення державного майна.