UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія заборонила Білорусі перевозити через свої порти воєнні грузи до третіх країн

Міністерство транспорту загалом переглядає двосторонні відносини з РФ і Білоруссю.

Латвія вирішила розірвати угоду, яка дозволяла пряме залізничне сполучення для перевезення військових вантажів з Білорусі в треті країни через латвійські порти, йдеться на сайті міністерства сполучення країни. Таке рішення було прийнято ще 10 травня.

«Угода про пряме перевезення військових вантажів з Республіки Білорусь до третіх країн з використанням портів Латвійської Республіки» була прийнята рішенням уряду 25 січня 1994 року, коли Латвія ще не приєдналася до Європейського Союзу (ЄС). Латвія приєдналася до ЄС 1 травня 2004 року і стала членом НАТО 29 березня 2004 року. З огляду на це, Латвія зв’язана правовими нормами цих міжнародних організацій, і договір з Білоруссю до цих норм не поширюється», – зазначили у відомстві Латвії.

Водночас вказано, що міністерство переглядає двосторонні відносини з Росією та Білоруссю в контексті російсько-української війни.

Читайте також: Латвія допоможе Україні продати зернові через свої порти - Мінагрополітики

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з санкціями Європейського Союзу Латвія заблокує російські соціальні мережі «ВКонтакте» (vk.com), «Одноклассники» (ok.ru) і «Мой мир» (my.mail.ru). 

За інформацією Нацради, платформи перебувають у власності та під контролем Юрія Ковальчука та Владіміра Кірієнка, щодо яких Євросоюз запровадив санкції через зазіхання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.