UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія передала мешканцям прифронтових міст Луганщини дитячий одяг і медобладнання: фоторепортаж

Гуманітарний вантаж до Станиці Луганської доставили бійці Національної гвардії.

© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook

Латвія передала 8 тонн гуманітарної допомоги мешканцям прифронтових міст Луганської області. Вантаж до Станиці Луганської доставили військовослужбовці Національної гвардії України, повідомив пресцентр штабу ООС у п'ятницю, 27 серпня.

Більша частина вантажу - це одяг для дітей, підлітків і дорослих, медичне обладнання для лікарні та побутові речі. Гуманітарну допомогу зібрали з ініціативи латвійської армії, силами спонсорів і волонтерських організацій європейських держав.

«Це небагато, але це знак довіри і того, що ми не забуваємо, що відбувається в Україні. І ми продовжуємо вірити в вашу перемогу - не лише молитвою, а й ділом», - розповів головний капелан Національних Збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявінш, який організовує і координує збір і доставку гуманітарної допомоги.

Наступну партію гуманітарної допомоги з Латвії до Донецької й Луганської областей планують відправити восени.

Читайте також: Будматеріали та гігієнічні набори: ООН і Червоний Хрест відправили до ОРДЛО майже 200 тонн гуманітарної допомоги

Гуманітарну допомогу з Латвії жителі прифронтових населених пунктів Донеччини і Луганщини отримують уже шість років. За цей час бійці Нацгвардії доставили до зони ООС 500 тонн гуманітарних вантажів. Вони призначаються, в першу чергу, для найнезахищеніших верств населення.