UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кваліфіковані мобілізовані, а не "чмобіки": у Нацгвардії розповіли, з ким воюють на харківському напрямку

Зараз основний імпульс на цій ділянці зберігається біля населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

Офіцер бригади "Рубіж" НГУ Володимир Черняк заявив, що у Харківській області працюють підрозділи російської розвідки. Під час телеефіру на каналі "Київ 24" він розповів про випадок, коли таке формування одного разу зіткнулося з нашими захисниками у "зеленці". 

Ця група, продовжив Черняк, рухалася доволі непомітно. Вони використовували літню пору року та зелені насадження для маскування. Захисники роблять те саме, тому сторони до останнього не помічали одне одного. Але коли Сили оборони все ж зафіксували ворожі сили — одразу ліквідували їх. 

Та, окрім розвідників, на цій ділянці перебувають також мотопіхотні, танкові дивізії та ГРУ. Черняк наголосив, що це — кваліфіковані мобілізовані військові, які вміють воювати, не "чмобіки". Та вони, звісно, не зрівняються з Силами оборони, хоча також "вміють дивувати". 

Загалом ситуація у Харківській області напружена, неоднорідна, але контрольована. На деяких ділянках росіяни просто намагаються втримати та зберегти свою присутність. 

"Зараз напружена ситуація біля населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. Оскільки ворог обрав їх пріоритетом у своєму наступі на Харківську область. Противник всіма силами намагається вклинюватися в нашу лінію оборони, використовуючи різноманітні засоби — броньовану техніку, піхоту, намагається час від часу проводити штурмові дії, особливо це стосується Вовчанська, — розповів Черняк. — Доволі багато резервів противник має на даному напрямку. Попри те, що він зазнає доволі суттєвих втрат, за ніч відновлює свої резерви та продовжує бойові дії". 

Читайте також: РФ обстріляла інфраструктуру Богодухова: є загиблий, зросла кількість поранених

Нагадаємо, 22 серпня у 3-й ОШБр заявили про початок наступу захисників у Харківській області, де співвідношення сил становить 2,5 до 1 на користь противника. Операція почалася ще раніше, проте її тримали в таємниці. Станом на сьогодні захисники вже виконали основне завдання — збили наступальний потенціал 20-ї армії РФ.