UA / RU
Підтримати ZN.ua

Купатися не рекомендують: вода на всіх пляжах Києва не відповідає санітарним нормам

Пити воду з питних фонтанчиків на пляжах – небезпечно.

Результати досліджень проб води в районі столичних пляжів не відповідає вимогам Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, повідомляє Держпродспоживслужба столиці.

Зокрема, встановлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) на всіх пляжах м. Києва («Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Веселка», «Тельбін» , «Центральний», «Троєщина», «Галерний», «Вир», «Вербний» і «Пуща-Водиця»).

"Інформуємо, що до поліпшення показників якості води у водоймах пляжами можна користуватися виключно як зонами відпочинку - без купання", - зазначили в Держпродспоживслужбі.

Досліджені проби води з питних фонтанчиків, що функціонують на пляжах Києва на 20.07.2020 не відповідають гігієнічним вимогам до води питної, призначеної для споживання людиною за наступними показниками:

Читайте також: Поблизу затонулого танкера «Делфі» в Одесі закрили пляж

Минулого тижня зелений прапор, який означає купання без обмежень, вивісили на дев'яти столичних пляжах. Ще на чотирьох пляжах були вивішені жовті прапори, де купатися тимчасово не рекомендують. Однак повторні проби води на 20 липня виявили наявність кишкової палички і інші відхилення від норми.