UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кум Табачника став ректором НАУ

За екс-депутата з "Партії регіонів" Максима Луцького проголосували 63,9% виборців.

Новим ректором Національного авіаційного університету обрано екс-депутата "Партії регіонів" і кума екс-міністра освіти Дмитра Табачника Максима Луцького, за якого на виборах ректора 28 січня проголосували 63,9% виборців або 1733 людини. При цьому явка склала рекордні 89,3%. Про це повідомили в прес-службі НАУ.

Відзначається, що за в.о. ректора Рімвідаса Хращевського проголосували 14,5% виборців (393 голоси), на третьому місці - перший проректор Павло Борсук, який набрав 5,9% або 161 голос.

У НАУ відзначають, що на всіх 15 виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від кандидатів, МОН, громадських організацій та представники ЗМІ. На кожній дільниці відбувалася відеофіксація.

«Скарг на порушення виборчого процесу, як від учасників голосування, так і спостерігачів не отримано», - уточнюється в повідомленні.

Читайте також: У КНУ Шевченка призначать перевибори ректора

Як повідомлялося, в 2015 році Луцький був звільнений з посади першого проректора НАУ після публічної критики з боку міністра освіти і науки.

Луцький був депутатом двох скликань - від БЮТ і Партії регіонів. Луцький до 2014 року був головою Солом'янської райдержадміністрації Києва. На парламентських виборах 2019 Максим Луцький брав участь як кандидат по 222-му округу від ОПЗЖ.