UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба звернувся до МОК з вимогою не допустити спортсменів РФ на Олімпіаду

Міністр закордонних справ назвав "неприпустимим" повернення росіян у великий спорт.

Після того, як президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що цього не повинно відбутися, адже у складі олімпійської команди РФ є члени Центрального спортивного клубу армії. Про це очільник української дипломатії написав у своєму Twitter.

"Росія завоювала 71 медаль на Олімпіаді в Токіо. 45 з них завоювали спортсмени, які також є членами Центрального спортивного клубу російської армії. Армії, яка чинить звірства, вбиває, ґвалтує і мародерствує. Ось кого несвідомий МОК хоче виставити під білим прапором і допустити до змагань", – зазначив Кулеба.

Читайте також: Польща та інші країни можуть висунути ультиматум МОК у разі допуску росіян та білорусів на Олімпіаду-2024

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що виступає проти повернення російських спортсменів на Олімпіаду. За його словами, принципи Олімпіади та війни докорінно суперечать один одному.