UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Зустріч радників лідерів нормандської четвірки планується наступного тижня»

Остання зустріч радників відбулася наприкінці січня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зустріч радників лідерів нормандської четвірки може відбутися наступного тижня, інформує "Інтерфакс-Україна".

 "Станом на зараз наступного тижня вже планується їхня зустріч, як і було домовлено в Парижі. Але наразі немає сенсу підтверджувати якусь конкретику, тому що все може ще 30 разів помінятися", -  наголосив глава МЗС.

За словами Кулеби,  доки відбувається нагромадження військ РФ уздовж кордонів України, на Донбасі є дні, коли не фіксують жодного порушення.

Міністр додав: "Це, до речі, була одна із домовленостей радників про те, що "давайте на Донбасі заспокоїмо ситуацію".

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді  у вівторок, 1 лютого, заявив, що зараз триває активна робота над погодженням найближчими днями дати наступної зустрічі радників лідерів країн нормандської четвірки у Берліні.

Читайте також: Зеленський прокоментував свою готовність до зустрічі у нормандському форматі

Нагадаємо, що остання зустрічі радників лідерів країн Нормандського формату відбулась 26 січня в Парижі.

Тоді глава офісу президента Андрій Єрмак після зустрічі помічників лідерів країн нормандської четвірки заявив на підсумковому брифінгу, що головним прогресом зустрічі вважає готовність сторін працювати надалі для досягнення миру на Донбасі.

Представник Росії на переговорах помічників лідерів країн нормандської четвірки Дмітрій Козак, цілком очікувано звинуватив саме Україну в неконструктивній позиції щодо Мінських домовленостей.

Про особливості виконання політичної частини мінських домовленостей читайте у статті Тетяни Силіної «Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін».