UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба закликав Захід повідомити, які конкретно санкції будуть запроваджені у разі нападу Росії на Україну — Washington Post

Інакше РФ вирішить, що це все балаканина 

США та Велика Британія могли б припинити координацію з ЄС можливих санкцій проти РФ, якщо з'ясується, що європейські заходи більш м'які, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв'ю газеті Washington Post.

"Кулеба закликав США і, можливо, Велику Британію, "діяти самостійно", якщо ЄС, який має тісніші зв'язки з РФ у сфері торгівлі та енергетики, пропонуватиме менш жорсткі заходи. На його думку, Вашингтону та Лондону не слід "пом'якшувати" санкції, прагнучи піти назустріч ЄС", — пише видання.

Кулеба закликав Захід чітко повідомити, які саме санкції він запровадить у разі нападу Росії на Україну. "Інакше вони вирішать, що все це — лише балаканина", — сказав він.

"Схожа ситуація виникала у мене в дитинстві, коли мама говорила мені: "щось погане станеться з тобою, якщо зараз же не ляжеш спати". Я кілька разів злякався, а наступного разу запитав: "А що саме станеться?", — розповів співрозмовник газети.

Кулеба заявив, що Київ намагається домогтися від Заходу готовності, у разі збройного конфлікту Москви з Києвом, відключити РФ від системи SWIFT, запровадити санкції проти російського держборгу, а також запровадити обмежувальні заходи проти оточення президента РФ Володимира Путіна.

"Зважаючи на проведені мною неформальні обговорення, вони обговорюють можливість цієї радикальної опції — відключення Росії від SWIFT. Це було б потужно", — сказав міністр.

Раніше цього тижня лідери країн ЄС обговорили, які заходи вони будуть готові запровадити у разі нападу РФ на Україну. При цьому в Європі не мають наміру публікувати перелік заходів, на які вони будуть готові піти.

Читайте також: Євросоюз відключить Росію від SWIFT у разі вторгнення в Україну — Financial Times

Раніше Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що вітає продовження санкцій Євросоюзу проти РФ через агресію в Україні та вдячний за готовність до нових обмежень.