UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба закликав усюди заборонити російський канал RT. Диктор цього росЗМІ пропонував топити чи палити українських дітей

Пропагандистський російський канал RT вже заборонено у низці країн.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав уряди всіх країн заборонити мовлення пропагандистського телеканалу RT, де він ще працює. З таким закликом він виступив після того, як диктор Антон Красовський в ефірі вказаного росЗМІ закликав до вбивства українських дітей.

«Уряди, які досі не заборонили RT, мають подивитися цей уривок. Ось на чиїй ви стороні, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ця людина постане за це перед судом), нічого спільного зі свободою слова. Настав час заборонити RT у всьому світі!», – написав Кулеба в Твіттер.

Зокрема Красовський запропонував у ефірі пропагандистського RT топити чи палити українських дітей.

Читайте також: Група сенаторів звернулась до Facebook, Twitter та Telegram через засилля російської пропаганди

У квітні сервіс мікроблогів Twitter заблокував обліковий запис російського пропагандистського каналу Russia Today. На той момент сервіс вже більше місяця був заблокований у Росії, що не заважало пропагандистам вести там свою сторінку.

У березні про блокування на території Європи RT і Sputnik заявила компанія Google, доступ до них обмежила Meta, яка володіє соцмережами Instagram та Facebook. Від трансляції 20 російських пропагандистських каналів відмовився і стрімінговий сервіс Netflix.