UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба заявив про діалог з білоруською опозицією, але після з'ясування російського питання

Україна не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, проте необхідно знати, точку зору її опозиціонерів, якщо вони стануть владою.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про можливі переговори з лідерами білоруської опозиції, але після з'ясування їх позиції по ряду питань, пов'язаних з російською агресією. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Україна веде постійний діалог з білоруським народом. Буквально, рішення на підтримку білоруського народу - це теж діалог. Ми готові вести діалог з лідерами білоруської опозиції. Але, як міністр закордонних справ, перш ніж вступити в цей діалог, я повинен чітко переконатися: який буде позиція цих людей по відношенню до російської агресії, окупації Криму, якщо вони прийдуть до влади, зокрема за нашого сприяння. якщо ми висловимо таку підтримку ", - висвітлив позицію Кулеба.

Він зазначив, що Україна не має наміру втручатися у внутрішні справи Білорусі, проте необхідно знати, точку зору білоруських опозиціонерів, якщо вони стануть владою ", - заявив дипломат. Почли Кулеба готовий зустрічатися з білоруськими опозиціонерами." Зараз те, що вони артикулюють - ні про ніж ", - вважає міністр, маючи на увазі їхню позицію з української проблеми.

Читайте також: Питання припинення безвіза знято з порядку денного - Кулеба

Раніше повідомлялося, що білоруські прикордонники не пускатимуть в країну громадян України, Литви та Польщі. Про це повідомив український посол Ігор Кизим.

Він зазначив, що чинна влада Білорусі вважає, що ці три країни є загрозою.

"Прикордонники вживають заходів, щоб не допускати на територію Білорусі людей з трьох сусідніх країн, а саме Литви, Польщі та України. Все це безпідставно, але це комусь потрібно, щоб виправдовувати жорсткі дії відносно протестуючих".