UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Сьогоднішня масована атака РФ була націлена на житлові масиви, а не на енергоінфраструктуру»

Дмитро Кулеба вкотре закликав виключити Росію з Радбезу ООН.

Масована ракетна атака росіян, якої вони завдали по Україні 31 грудня, була направлена на житлові квартали, а не енергоінфраструктуру. Про це написав очільник українського МЗС Дмитро Кулеба.

«Цього разу масований ракетний удар Росії навмисне націлений на житлові райони, навіть не на нашу енергетичну інфраструктуру. Військовий злочинець Путін «зустрічає» Новий рік вбивствами людей. Росія повинна бути вигнана зі свого місця в Раді Безпеки ООН, яке вона завжди займала незаконно»», – написав Кулеба.

Читайте також: Зеленський про масовану атаку 31 грудня: «Це зробили нелюди, і нелюди програють. Ми це з вами знаємо»

Нагадаємо, 31 грудня, Росія випустила по Україні понад 20 крилатих ракет. За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, силами і засобами нашої протиповітряної оборони знищено 12 крилатих ракет: шість у Київській області, п’ять - у Житомирській та одну - у Хмельницькій. 

Сьогодні ворог також вдарив по Хмельницькому. Там в результаті удару є поранені мирні мешканці. У Миколаєві в результаті ракетного обстрілу поранено шестеро людей. Троє з них госпіталізували. У Києві внаслідок масованого обстрілу поранено 20 людей, один мирний житель – загинув. У Запоріжжі поранення отримали четверо людей, серед яких вагітна жінка та 14-річна дитина.