UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба прокоментував заяви угорського політика про територіальні претензії на Закарпаття: "Обламаєте зуби об Україну"

Водночас глава української дипломатії подякував главі угорського МЗС за чітку позицію Будапешту на підтримку територіальної цілісності та суверенітету Української держави.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції за підсумками зустрічі в Ужгороді з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто розкритикував заяву ультраправого угорського політика Ласло Тороцкаї щодо територіальних претензій на Закарпаття у разі програшу України у війні. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні відносини, тому вчора пролунали заяви на цю тему, якісь погрози. Я вам хочу сказати, що якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють подібну заяву, обламають їх тим більше», – зазначив глава МЗС.

Він також подякував Сійярто за чітку позицію уряду Угорщини на підтримку територіальної цілісності та суверенітету Української держави.

Читайте також: Кулеба розповів, що потрібно Україні, щоб повернути контроль над повітряним простором

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також заявляв, що Угорщина та Україна створять спільну комісію, яка через 10 днів представить список невирішених питань, що стосуються угорської меншини на Закарпатті.