UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба прокоментував реакцію міжнародних організацій на підрив росіянами Каховської ГЕС

"Ми їх дотиснемо".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи реакцію ООН та Червоного Хреста на підрив російськими окупантами дамби Каховської ГЕС заявив, що робота з представниками міжнародних організацій ведеться. Про це він розповів у ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Проблема не у відсутності бажання щось робити, а у процедурах, які гальмують процес розгортання місій ООН на території, які постраждали. Ми пришвидшуємо, ми позавчора, вчора з ними працювали… Я думаю, що ми вийдемо на максимальне розгортання потужностей цих організацій структури ООН", – зазначив Кулеба, розповідаючи про переговори з Організацією Об’єднаних Націй.

Щодо Міжнародного комітету Червоного Хреста, сказав міністр, з цією організацію складніша історія.

"Там стільки правил про нейтральність, щоб не скомпроментувати себе чимось, що з ними треба вести окрему розмову. Тому констатуємо, що швидко у них не вийшло, але ми їх дотиснемо, допоможемо, де треба, щоб вони там з’явилися у повному обсязі", – додав він.

Читайте також: Міністр оборони Литви: Український контрнаступ почнеться незалежно від підриву Каховської ГЕС росіянами

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що глибоко розчарований реакцією Організації Об'єднаних Націй (ООН) і Червоного Хреста на підрив дамби Каховської ГЕС. За словами українського президента, найбільші міжнародні організації досі або взагалі не відповіли на запити України про допомогу, або відповіли "дуже дипломатичною" відмовою.