UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба назвав весь склад "Кримської платформи"

Можливі зміни в останні дні, проте в МЗС переконують, що вони будуть незначними. 

Участь в саміті "Кримської платформи", який має відбутися у Києві 23 серпня в конференц-залі "Парковий", візьмуть представники 44 країн та організацій. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого брифінгу. 

"Оголошую повний склад учасників установчого саміту "Кримської платформи". Ви побачите, яка титанічна дипломатична робота була проведена за усі півтора року. Ми починали з одного документу на декілька сторінок, який описував концепцію "Кримської платформи", - прокоментував Кулеба. 

Читайте також: Україна готова говорити з Росією про Крим в рамках Кримської платформи - Кулеба

Саміт Кримської платформи пройде 23 серпня. Основна місія Кримської платформи – вивести тему Криму на більш високий рівень, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до його проблем. Кримська платформа буде працювати на кількох рівнях. Перший – найвищий політичний рівень, до якого приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий – рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони. Третій – міжпарламентський рівень. І четвертий - рівень неурядових експертів.

Про те, наскільки успішно діють російська дипломатія і розвідка, читайте у статті Володимира Кравченка «Як Путін вставляє палиці в "Кримську платформу».