UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба назвав ухвалення резолюції про спецтрибунал важливим кроком до судового переслідування керівництва РФ

Глава МЗС подякував членам Європейського парламенту за ухвалення постанови про створення спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав ухвалення Європейським парламентом резолюції у четвер, 19 січня, про створення спеціального трибуналу для переслідування злочину агресії проти України важливим кроком до судового переслідування керівництва РФ.

"Я вдячний членам Європейського парламенту за ухвалення постанови про створення спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України. Важливий крок до правового механізму судового переслідування російського керівництва та запобігання таким злочинам у майбутньому", - зазначив  Кулеба у Twitter. 

Раніше президент Латвії Егілс Левітс пояснив, чому необхідне створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України. За його словами, це не дозволить відступити від уже побудованих стандартів міжнародного права.

Читайте також: Зеленський: після Давосу буде створено міжнародний трибунал для Росії

В Україні вже зареєстровано понад 100 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених російськими агресорами. І за кожним із цих епізодів стоїть людська трагедія. Завдання нашої країни — покарати максимальну кількість воєнних злочинців. Про те, які механізми правосуддя може залучити Україна, читайте в статті ексзаступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова «Чи наблизить 2023 рік покарання російських воєнних злочинців?».