UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба натякнув на необхідність прискорення передачі Україні сучасної зброї

Обіцяна західними партнерами військова допомога надто повільно прибуває на фронт.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, у властивій йому манері, звернувся до західних партнерів із закликом пришвидшити темпи передачі обіцяної військової допомоги Україні. У своєму Twitter голова МЗС недвозначно натякнув на зволікання урядовців"певних" країн.

Українські Збройні сили вже зараз, у ході війни, переходять на більш сучасну та високотехнологічну зброю зразків НАТО. Побоювання, що українцям знадобиться багато часу, аби навчитися його використовувати, вважають марними в МЗС України. Військовослужбовці мають гарну підготовку та швидко переймають західний досвід. 

Перед 9 травням, інтенсивність боїв на фронті збільшується, і Україні необхідно більше зброї, аби захистити себе від російської агресії. Проте, вочевидь, деякі західні партнери затягують процес передачі військової допомоги.

"Запаси зброї радянських часів зменшуються, а російська агресія – ні. Тому Україна переходить на сучасне обладнання. Потрібне навчання, але ми швидко вчимося. Насправді ми вчимося керувати сучасною зброєю швидше, ніж деяким урядам потрібно прийняти рішення про її надання"- пише Дмитро Кулеба.

Наразі важкі бої тривають в Маріуполі. Командир полку “Азов” записав термінове відеозвернення, в якому розповів, що російські окупанти прорвалися на територію заводу “Азовсталь”.