UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба і Клеверлі обговорили новій санкції проти Росії

Глава українського МЗС також подякував британського колегу за надання нового пакету військової допомоги.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та очільник МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі провели телефонну розмову в межах якої обговорили новій санкційні обмеження для Російської Федерації, а також новий пакет оборонної підтримки від Британії. Про це Кулеба написав у своєму Twitter.

"У мене була розмова з Джеймсом Клеверлі, щоб подякувати йому за роль в історичному рішенні Великобританії надати Україні танки Challenger 2, гаубиці та інше обладнання", – зазначив глава української дипломатії.

Міністр запевнив, що глава британського МЗС підтвердив готовність працювати над тим, щоб переконати інші країни надати Україні танки західного типу.

"Ми також обговорили нові санкції щодо російської ракетної та безпілотної промисловості, спрямовані на припинення російського ракетного терору проти цивільного населення. Я глибоко вдячний Великій Британії за те, що вона рішуче виступає на боці України", – додав він.

Читайте також: Україна отримає від Великої Британії Challenger 2: основні характеристики танка

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, який потрапив під дію російських санкцій, заявив, що сприйняв цю новину "з радістю".