UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кубраков: відновлюємо залізничне сполучення на звільнених територіях Харківщини

На маршруті курсуватиме рейковий автобус.

Завтра, 15 вересня, відновлюється регулярне залізничне сполучення між Харковом та звільненою Балаклією. Про це у ФБ написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, на маршруті курсуватиме рейковий автобус, який сьогодні успішно здійснив перший тестовий рейс із Харкова до Балаклії.

Читайте також: Україна виплатить пенсії у звільненій Балаклії одразу за п'ять місяців

"Працюємо над тим, щоб кількість рейсів збільшувалася, як і маршрути курсування. Зокрема, у найближчих планах відновити залізничне сполучення Харкова з Ізюмом ", - пише міністр. - Пріоритетними роботами сьогодні є також розчищення доріг і зведення тимчасових переправ біля зруйнованих мостів. служби вже готові включитися на всі 100%, чекаємо на зелене світло від піротехніків ДСНС, які проводять розмінування".

За інформацією Кубракова, вже завершується розробка плану логістичного об'єднання Харківської області, щоб у найкоротший термін створити безпечні логістичні ланцюжки на звільнених територіях.

"Завдяки всім, хто 24/7 працював і продовжує працювати, щоб території, що звільнилися, якнайшвидше повернулися до нормального життя", — підкреслив міністр інфраструктури України.

Рейковий автобус Харків - Балаклія - Харків відправлятиметься щодня з Харкова о 7:00 та 15:50 та прибуватиме до Балаклії о 8:55 та 17:40 відповідно.

З Балаклії поїзд вирушатиме о 9:15 та 18:00 та прибуватиме до Харкова об 11:10 та 19:55 відповідно.

8 вересня над звільненою від російських окупантів Балаклією піднято Український державний прапор.