UA / RU
Підтримати ZN.ua

КСУ відмовився розглядати вплив карантину на бізнес

У той же час КСУ відкрив провадження щодо заборони планових операцій.

Велика палата Конституційного суду відмовила у відкритті провадження за конституційним поданням 48 депутатів Верховної Ради про відповідність Основному закону положень постанови Кабінету міністрів про встановлення карантину через захворюваність Covid-19 від 22 липня з його подальшими змінами від 11 листопада, які стосувалися обмежень підприємницької діяльності у час карантину вихідного дня.

Про це йдеться в повідомленні суду про результати його засідання 10 грудня. У свою чергу, "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело повідомляє, що підставою для відмови у відкритті провадження з цього питання став той факт, що оспорювані положення постанови втратили свою чинність.

Джерело агентства вказало, що по конституційності інших карантинних обмежень, які вказуються авторами подання, провадження все ж відкрито. Зокрема, щодо заборони медзакладам на планову госпіталізацію пацієнтів під час карантину.

Читайте також: Карантин вихідного дня не показав ефективних результатів в Києві - Держспоживслужба

Раніше повідомлялося про те, що Конституційний суд на закритому пленарному засіданні визнав неконституційними деякі положення уряду про введення карантину в Україні.