UA / RU
Підтримати ZN.ua

KSE: В Україні ситуація із захворюваністю на COVID-19 стає критичною

Статистика госпіталізацій перевищує виписку на 18%.

Зростання захворюваності коронавірусів COVID-19 в Україні фіксується вже четвертий тиждень поспіль, відзначають експерти Київської школи економіки (KSE).

Про зроблений аналіз статистики захворювань заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

"Епідемічна ситуація в Україні погіршується, проте поточна ситуація все ще залишається контрольованою. Ліжка з киснем і реанімаційні ліжка зайняті майже на 10%", - зазначив він.

За словами експерта, критична ситуація із захворюваністю на COVID-19 зараз фіксується в Одеській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях. Перераховані регіони дають 100% зростання госпіталізацій, а Одеська область становить половину всього збільшення госпіталізацій за тиждень в країні.

Три регіону перевищують коефіцієнт виявлення нових випадків (4%) - Сумська, Тернопільська та Херсонська області.

Читайте також: Новий навчальний рік в Україні розпочнеться в повноформатному режимі — Шкарлет

Коефіцієнт виявлення хвороби зараз становить 2,6%, а якщо він перевищить 4%, то країна вийде з "зеленого" рівня карантину.

"Кількість регіонів, де росте захворюваність, скоротилося, але це не означає поліпшення епідситуації, а коливання навколо плато. Ризик спалаху залишається на високому рівні. Госпіталізації вже перевищують виписки на 18%. Якщо ця тенденція продовжиться, то навантаження на систему охорони здоров'я буде швидко рости. Ми очікуємо таку ж динаміку в найближчі два тижні", - заявив Ганіченко.

Нагадаємо, в Чернігівській області виявлено десять випадків зараження штамом коронавірусу "Дельта", інформує голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус, а головний санітарний лікар Ігор Кузин зазначив, що кількість українців, у яких виявили новий штам коронавірусу "Дельта", зросла до 147 осіб.

Також повідомлялося, що за 9 серпня щеплення проти коронавірусу зробили понад 140 тисяч осіб, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я. Дві дози вакцини отримали майже 2,5 млн осіб.

"140 008 осіб вакциновано проти COVID-19 за добу 9 серпня 2021. Одну дозу отримали 83 697 осіб повністю імунізовані - 56 311 осіб", - йдеться в повідомленні.

З початку прищеплювальної кампанії щеплення проти коронавірусу зробили 4 220 770 осіб. З них одну дозу отримали 4 220 768 осіб повністю імунізовані і отримали дві дози - 2 457 958 осіб (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Всього проведено 6 678 726 щеплень.

За добу в Україні виявили 781 нових випадків коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 260 232 особи, одужали - 2 192 592 особи, летальних випадків - 53 124.