UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крисін не з'явився на засідання Апеляційного суду

До суду надійшло повідомлення про погіршення стану здоров'я "тітушки", причетного до вбивства В'ячеслава Веремія.

Керівник групи "тітушок" Юрій Крисін, причетний до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія, не з'явився на суд з розгляду апеляції на умовний вирок, повідомила правозахисниця Ольга Решетилова в Facebook.

"Сьогодні о 10:15 через Укрпошту до суду надійшло повідомлення про погіршення стану здоров'я Крисіна. Тому в суд ні він, ні його захисник не з'явилися", - повідомила Решетилова.

Вона також повідомила про те, що засідання суду перенесли на 19 березня на 14:00.

Раніше повідомлялося, що днями Крисіна знайшли в дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Там він перебуває на обстеженні. МОЗ звернулося до директора Інституту Бориса Тодурова з вимогою роз'яснити перебування Крисіна в медустанові.

Нагадаємо, що В'ячеслав Веремій був убитий озброєними "тітушками" в Києві у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

У вбивстві підозрювали 45-річного Джалала Алієва на прізвисько Діма Дагестанець. У липні стало відомо про ліквідацію Алієва поблизу Горлівки. Своєю чергою керівник групи "тітушок" Крисін обвинувачувався у тому, що в складі групи бив Веремія бейсбольною битою біля Михайлівської площі.

22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, звільнивши від покарання з випробувальним терміном у два роки. Крисін у суді визнав свою провину в хуліганстві та нанесенні тілесних ушкоджень, однак він заперечує, що умисно вбив журналіста.

28 грудня Генпрокуратура подала апеляцію на вирок Крисіну.

Детальніше про вирок у справі Веремія читайте у матеріалі Євгенії Закревської "Суд виніс м'який вирок Крисіну, який напав на журналіста під час Майдану".